Clingendael Run&Walk

Omdat je je hele leven fit wilt zijn

  
  

Starten met hardlopen

Je zou heel graag willen starten met hardlopen, maar je denkt te weinig conditie te hebben om te beginnen met de loopsport.

Bij Clingendael Run&Walk is er een startersgroep opgericht die mensen zoals jij deskundig begeleidt. Het doel is om na vier maanden in een rustig tempo 5 kilometer hard te kunen lopen. 

De opbouw van de training is zodanig dat iedereen op elk moment kan instromen. Ook wordt er veel aandacht besteed aan schoeisel, kleding, veiligheid bij lopen in het donker en hygiëne na de training.

Lees meer...

Tip 1: Het is nooit te laat om te beginnen met hardlopen
Het maakt niet uit wat je leeftijd is: bewegen is goed voor je. Regelmatig bewegen heeft als voordeel dat je meer energie zult hebben , minder kans op hartkwalen, je slaapt beter en voelt je meer uitgerust, en je verliest gewicht. En hier houdt de lijst niet op, dus trek aan die hardloopschoenen en -kleren en ga ervoor.

Lees meer...

Als je graag sport en actief bezig bent, is het van belang dat je je regelmatig afvraagt of je met het oog op je gezondheid op een verantwoorde wijze bezig bent met sportieve activiteiten. Door een sportkeuring te doen krijg je meer helderheid over je gezondheidstoestand en je conditie.

 Je kunt een sportkeuring laten doen bij een Sport Medisch Adviescentrum (bijvoorbeeld het SMA op het Sweelinckplein in Den Haag). Aanvullende ziektekostenverzeke-ringen vergoeden deze keuringen vaak.

Op de website van sportzorg.nl kun je meer informatie vinden over o.a. sportkeuringen. Ook kun je er een vragenlijst vinden om te bepalen of je in een risicogroep valt voor hart- en vaatziektes.

Regenachtig weer betekent niet dat je binnen moet gaan lopen. Hieronder een aantal tips om goed voorbereid in de regen te gaan hardlopen.

  • Kleed je in lagen.
    Wanneer het koud en regenachtig is moet je meerdere lagen kleding dragen. De meest belangrijke laag is degene die direct op je lichaam zit.

Lees meer...

Copyright © 2015 Clingendael Run&Walk

Alle rechten voorbehouden