Over ons

De club

Clingendael Run & Walk is een kleine club van 60 enthousiaste leden waar je terecht kunt voor hardlopen en wandelen onder leiding van gediplomeerde trainers. Onze trainingen vinden doorgaans plaats vanuit het clubgebouw van de Haagse Rugby Club aan de Theo Mann Bouwmeesterlaan 800.

Na afloop van de trainingen kun je douchen bij de kleedkamers en koffie drinken in de mooie kantine van de HRC.

Naast de basisactiviteiten biedt de club ook vele nevenactiviteiten zoals:

  • de stadswandelingen onder leiding van een gids,
  • de jaarlijkse picknick,
  • de Paasbrunch,
  • een ochtend met jeu de boules,
  • een bowlingtoernooi,
  • de lange zondagse wandelingen in de regio en
  • de gezamenlijke deelname aan diverse prestatielopen.

Onze missie

Clingendael Run & Walk  wil de fysieke gezondheid van haar leden stimuleren. Wij zijn een actieve en gezellige club voor vrouwen en mannen van alle leeftijden en achtergrond. De club heeft een no-nonsense houding en een gezonde mening over een sportief leven: niet overdrijven, geniet van het buitenleven, stimuleer elkaar en neem verantwoordelijkheid voor je gezondheid. We geven aandacht aan elkaar.

Clingendael Run & Walk heeft twee secties: lopen op de weg (en natuurlijk de bossen, duinen, het strand, etc.) en wandelen/ Nordic Walking. De meeste trainingen vinden plaats rondom het Clingendael-park of in de fantastische duinen rondom Meijendel. Na de training is er een mogelijkheid om te douchen en drinken we natuurlijk koffie.

Onze club is aangesloten bij de Atletiek Unie. Dit betekent dat onze trainers regelmatig opleidingen volgen. We zijn dan ook verzekerd bij ongelukken.

Clubhistorie

De club is in 1968 opgericht door Harm Hendriks en zo vierden we op 24 juni 2023 ons 55-jarig jubileum met een pub quiz en een uitgebreide lunch op een boot van de Ooievaart.

We zullen echter niet nog eens 5 jaar hoeven te wachten om weer iets te vieren of te organiseren. Onze club heeft een actieve Activiteitencommissie die regelmatig van alles organiseert voor de leden, zoals samen eten, een bowling avond of iets anders leuks.

Bestuur

Voorzitter: Ingrid van Buuren
Secretaris: Leo Oorschot
Penningmeester: Kitty Toet

Ondersteunende leden: Marjan Rexwinkel en Mitra Sahangi

Activiteitencommissie

Ingrid van Buuren
Yvonne van Bochove
Anne Berkhout-van IJsselstein

Website

Imre Kortbeek