Lange wandelingen

zondag 24 maart: Wandeling van Rhoon naar Barendrecht

Rhoon – Barendrecht (vervolg Grote Rivierenpad).

Onze lange afstand wandelingen hebben vooral door allerlei Corona-maatregelen (gelukkig zijn wij die alweer bijna vergeten) niet plaats kunnen vinden. Het heeft ook even geduurd voordat wij de draad weer konden oppakken, en deze wandeling op een vrije plek in de agenda konden zetten. Toch nog gelukt uiteindelijk! Met wat kleine aanpassingen staat het volgende op het dag vullend programma.

Op zondag 24 maart as. zo rond 10.00 ’s-ochtends verwelkomen wij onze meewandelende clubgenoten op het platform 2 van het station Laan van NOI voor Metro E of de Slingelijn die vertrekt om 10.14 uur  (deze Slingelijn vertrekt om 10.12 uur van platform 2 op Den Haag CS). Na een metro rit van een uurtje komen wij op het startpunt van deze wandeling aan. Omdat het een dunbevolkt gedeelte van de Hollandse Delta betreft, is de horeca maar slecht vertegenwoordigd, een “koek en zopie” hebben wij niet kunnen ontdekken.

De lunch daarentegen bij Brasserie De Rhoonse Polder op het golfterrein is dan ook een positieve uitzondering hierop met een ruime keuze aan smakelijke (en verrassende) a la carte gerechten.

Na de lunch zien wij wat meer van deze omgeving: Grienden, polderlandschap, dijken en er is zelfs een houten loopbrug van ruim 300 meter langs het water. En eerlijk is eerlijk, het is verbazend hoe gevarieerd ons kleine landje is.

Nog even flink doorstappen langs de Oude Maas en als bekroning zitten wij daarna in ‘t Waaltje aan de borrel en het diner. Hier is het van belang dat je je menukeuze bekend maakt bij Bob of Imre, want anders krijg je alleen gerechtjes uit “Sharing” voorgeschoteld.

Het is even een saai stukje lopen naar het station van Barendrecht. De Sprinter brengt ons in drie kwartier terug naar Den Haag Centraal en vandaar zijn er diverse mogelijkheden om weer thuis te komen.

Zorg voor een geldige OV-chipkaart met minimaal 20 euro daarop voor de terugreis. Als je geen kortingskaart hebt, kun je gebruik maken van Samenreiskorting. Die moet je dan op het NS station bij de automaat op je chipkaart zetten.

Nieuw is een bijdrage van 2 euro per persoon contant te voldoen op de dag van de wandeling. Dit bedrag willen wij als reserve hebben om bij eventuele verschillen in de gepresenteerde rekening niet meer voor die kosten op te draaien.

De inschrijving voor deze en ook andere wandelingen kennen nu een maximum van totaal 20 personen (alleen clubleden), omdat de meeste horecagelegenheden grotere groepen zelden aankunnen.

Zo, en dat is nog een heel verhaal geworden, terwijl wij eigenlijk alleen maar willen weten of je dan met ons mee wilt wandelen en wat je ’s-avonds op je bordje zou willen hebben.

Met sportieve groet,

Bob en Imre